Watersportvereniging Brouwershaven

Watersportvereniging Brouwershaven is opgericht in 1967.

Zij heeft als doel te faciliteren in de beoefening en de bevordering van de watersport en is aangesloten bij het Watersportverbond.

Het grote verschil met andere verenigingen is dat we vooral bezig zijn met de aangename kanten van de watersport. Er zijn hier geen verplichtingen zoals bardiensten, meewerken aan onderhoud van steigers, schoonmaak van toiletgebouwen, etc. 

De haven en havenfaciliteiten zijn namelijk eigendom van de gemeente Schouwen-Duiveland. De vereniging pacht de boxen voor vaste ligplaatshouders, inclusief het onderhoud en beheer van de haven en faciliteiten. De havenmeesters zijn in dienst van de gemeente. Voor zeillessen en workshops werken we samen met professionele instructeurs van zeilschool Aquavitesse. 

Het bestuur en de organisatie van verenigingsactiviteiten is wel vrijwilligerswerk. Het motto is: "niets moet; er kan en mag heel veel".

Lidmaatschap van de vereniging is een vereiste om in aanmerking te komen voor een vaste ligplaats in de Oude Haven of Nieuwe Haven van Brouwershaven. 

Het is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Middelburg. De vereniging heeft geen personeel in dienst en 'draait' op vrijwilligers. De vereniging kent statuten en een huishoudelijk reglement. In het voor- en najaar is er een algemene ledenvergadering.

De vereniging heeft ruim 400 leden van verschillende nationaliteiten en leeftijden, met zeil- en motorboten.

Activiteiten

De vereniging organiseert tal van activiteiten zoals de Brouwse Classic's Regatta, clubzeilwedstrijden, vrijdagavondwedstrijden, jeugdzeilen, toertochten, instructieworkshops, cursussen en lezingen.

Lid worden?

U bent van harte welkom. Alle informatie over het lidmaatschap en tarieven voor vaste ligplaatsen staat hier.

 

 

HVTT2022
aspergerace
foto-3
learling-rood-goud