Jeugdzeilen en activiteiten

Vorig jaar hebben we met succes zeillessen verzorgd voor onze jongste jeugd in de Optimisten van de vereniging. De kinderen die meegedaan hebben vonden dit erg leuk en hebben ook bijna allemaal een CWO-diploma gehaald.

Dit jaar worden er naast de zeillessen voor beginners (7-12 jaar) in de Optimisten ook lessen voor de gevorderden en iets oudere jeugd (13 jaar en ouder) georganiseerd. Deze lessen worden zowel in een Laerling van de vereniging als een RS Feva van AquaVitesse gegeven.  

De lessen worden gegeven door instructeurs van AquaVitesse en bestaan vaak uit een stukje theorie en daarna het water op om de theorie in de praktijk te brengen. De vorderingen worden bijgehouden zodat toegewerkt kan worden naar een CWO-diploma.

Dit jaar worden er weer 8 lessen gegeven. De beginners in de Optimisten op zondagochtend en de gevorderden op zondagmiddag. De laatste les wordt afgesloten met de uitreiking van de certificaten.

Om de zeillessen te promoten zullen leerlingen van onze vereniging een Optimist van de vereniging presenteren aan geïnteresseerden voor de geplande ledenvergadering van 20 april 2024. Deze dag zullen we ook gebruiken om de boten van de vereniging te inspecteren en te preparen voor het aankomende seizoen. Vrijwilligers  die hierbij willen ondersteunen zijn van harte welkom en kunnen zich per mail meldenop onderstaande adres.  

Lesdata: 26 mei, 2-9-23-30 juni en 8-15-23 september

Zwemdiploma A of voor België KBZB Nr. 6 - Brevet van zwemmer, is verplicht voor deelname aan de lessen. Voor de veiligheid worden de lessen altijd begeleid door 2 personen met een RHIB.

Zowel kinderen van de vereniging als kleinkinderen en vriendjes/vriendinnetjes zijn van harte welkom bij de zeillessen. Voor deelname aan de lessen wordt een eenmalig bijdrage van € 25 per deelnemer gevraagd. De vereniging betaalt de instructeur en overige kosten. Kinderen van buiten de vereniging zijn ook welkom. Ze kunnen jeugdlid worden voor € 30,- per jaar plus € 25 per seizoen voor deelname aan de jeugdzeillessen.

Vragen? Stuur een mail naar Joris en Marjan (neliezdguej.[antispam].@wvbrouwershaven.nl).

Optimist[1]
jeugd
learling-rood-goud
optimist-rood-goud
rs-feva