Informatie voor Passanten

Alle passanten melden zich normaal gesproken bij de havenmeesters op het Havenkantoor (Tel. 0111-691330). Die wijzen een ligplaats toe. Normaal gesproken is dat aan de Passantensteiger in de Oude Haven. Aanleggen met de boeg naar buiten, zoveel mogelijk aansluiten en niet meer dan 2 boten naast elkaar.

i-marina-011-2048x1365

Is het havenkantoor gesloten? Geen probleem.

In dat geval kunt u doorvaren naar de passantensteiger in de Oude Haven.  Zonder toestemming van de havenmeester kunt u geen ligplaats innemen in een box. 

Alle ligplaatsen hebben sinds de renovatie in 2022 een eigen QR-code. Die vindt u op het kastje met stopcontact voor walstroom. Het werkt zo:

  1. Met de smartphone scant u zelf de QR-code. Open daarvoor de fotocamera-app en richt de camera op de QR-code.
  2. Dan krijgt u een melding dat u wordt doorgeleid naar i-Marina. Geef daarop akkoord en het registratie- en betaalsysteem van i-Marina komt in beeld. 
  3. Daarin vult u gegevens in zoals naam, e- mail en gegevens van de boot en hoe lang u wilt blijven.
  4. Vervolgens rekent u direct af via één van de gebruikelijke online betaalmethodes zoals i-Deal, etc.
  5. Zodra u betaald hebt, activeert het i-Marina-systeem de elektriciteit van dat ligplaatsnummer. U ontvangt direct een e-mail met daarin een QR-code.
  6. Die QR-code geeft weer toegang tot het toiletgebouw en de douche en opent de vuilcontainer. U kunt de e-mail of QR-code delen met de bemanning, zodat iedereen eigen toegang tot het sanitair heeft. De code blijft net zolang geldig als de verblijfsduur die is opgegeven.

Zonder tussenkomst van de havenmeester en onafhankelijk van de openingstijden van het havenkantoor is registratie, betaling en toegang tot faciliteiten snel geregeld.

Zie ook: plattegrond van de haven.

 

Wat is er te doen?

Op www.brouwershaven.nu staat een actueel overzicht van restaurants en winkels, maar ook wat er te zien en te doen is in Brouwershaven.

Bestemmingen, bezienswaardigheden en excursies op en rond de Grevelingen zijn te vinden bij Staatsbosbeheer en natuurlijk Op Schouwen-Duiveland - Grevelingen.

Ontdek wat er Op Schouwen-Duiveland nog meer te zien en beleven is. Een andere aanrader is Zeeland.com. Deze site staat vol met ideeën en tips voor bestemmingen, activiteiten en bezienswaardigheden.

Een prettig verblijf gewenst in Brouwershaven!

 

brouwershaven-lucht
image3

Brouwershaven op DeHavengids.nl


image1