Update Renovatie Jachthaven

Geplaatst op 09-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc de Nies

De werkzaamheden zijn gestart en verlopen redelijk volgens planning.

photo-2021-11-09-16-21-04

De kunststof dekken worden later afgeleverd en gemonteerd. Daardoor is de fase 1 een aantal weken later gereed.

 

Er zijn wel wat wijzigingen:

 

Dekken van de steigers

Alle nieuwe steigers in de Oude Haven krijgen een houten dek. De drijvende steigers in de rest van de haven krijgen een dek van kunststof in de kleur zwart.

Steiger/Kade A

Het Waterschap heeft geen vergunning verleend om een damwand en kade te maken ter vervanging van steiger A. De eisen aan bouwwerken in de buurt van dijken zijn aanzienlijk strenger geworden. Daarom heeft de gemeente het plan moeten aanpassen. Steiger A blijft op dezelfde plaats liggen. Het dek en de dragers worden wel vernieuwd. Daardoor is er aanzienlijk minder ruimte. De meeste boxen van 13 meter zullen we moeten verplaatsen naar de straatkant van kade A. De meeste boxen van 12 meter aan de straatkant zullen verhuizen naar de overkant. Zo blijft er voldoende ruimte over om te manouvreren tussen steiger en de kade. Dat heeft gevolgen voor de eerder toegewezen ligplaatsen op steiger A. Meer details volgen voor de leden die het betreft.

 

Verhaalplan gewijzigd

De planning is nu:

- Het plan om eind December de boten te verhalen komt hiermee te vervallen.

- Vanaf 17 januari kunnen boten met een vaste ligplaats in de Oude Haven en die nu tijdelijk in de Nieuwe Haven liggen hun boot gaan verhalen naar hun vaste ligplaats.

- Vanaf 24 januari kunnen de overige boten die nu tijdelijk in de Nieuwe Haven liggen hun boot verhalen naar hun vaste ligplaats op steiger A, B, of C.

- Uiterlijk 30 januari willen we alle boten op steiger D t/m L verhaald hebben, zodat de werkzaamheden daar zo snel mogelijk kunnen beginnen.

De aannemer rekent erop dat de gehele renovatie eind maart is afgerond.

 

We houden je zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen.


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst