Renovatie jachthaven: Vrijwel alle boten op tijd verhaald

Geplaatst op 06-02-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc de Nies  -  Bron: Watersportvereniging Brouwershaven

Complimenten aan alle leden die in de afgelopen week hebben meegewerkt aan het verhalen van de boten die overwinteren in de haven. Op zondagmiddag lagen er nog slechts 3 boten. De aannemer en gemeente zullen daar zeer content mee zijn. De werkzaamheden kunnen nu ongehinderd verder.

na-verhalen-fase-2

De resterende boten zullen maandag (6 februari) op aanwijzing van de havenmeester verhaald worden door de aannemer. Ze zullen dat met de grootst mogelijke zorg en voorzichtigheid doen en nemen foto’s vóór en na de verhaalactie. Ook zorgen ze ervoor dat de boten die aan de walstroom lagen, op hun nieuwe plek ook weer stroom hebben.

Er zijn vragen gesteld over de boxmaten. Die komen niet in alle gevallen overeen met de tekening. Zodra de renovatie gereed is, zullen alle boxen nagemeten worden.

Er zijn ook kritische kanttekening geplaatst bij de vingersteigers die worden toegepast voor de boxen 

van 10m of langer. De vingersteigers zouden niet stabiel genoeg zijn. Alhoewel de leveranciers zijn gekozen door de gemeente, heeft het onze aandacht. De steigers moeten wel veilig zijn.

De havenmeester heeft verderop in deze nieuwsbrief een bericht aan de ligplaatshouders. Daarin staat onder andere dat het niet is toegestaan om na de renovatie eigen opstapjes aan te brengen of zelf materialen aan de palen te schroeven. De vereniging is op zoek naar opstapjes die wél zijn toegestaan. Hetzelfde geldt voor steigerfenders die zijn goedgekeurd voor montage op de steigers. Meer informatie volgt binnenkort.

(Bronvermelding foto: Webcam van Brouwershaven, www.bmonline.nl)


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst