Renovatie van de Jachthaven, stand van zaken op 5 oktober 2021

Geplaatst op 05-10-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc de Nies

Renovatie van de Jachthaven, de stand van zaken op 5 oktober 2021

Het bestuur wil alle ligplaatshouders en de havenmeesters bedanken voor de medewerking en het geduld in de afgelopen weken. De planning van de aannemer is in korte tijd een aantal keren naar voren gehaald. Dat heeft geleid tot verwarring en onbegrip over de communicatie. Dankzij de medewerking en het geduld van de leden en havenmeesters, is het gelukt om heel veel boten in korte tijd op de juiste plaats te krijgen.

De Oude Haven is inmiddels grotendeels leeg. De eerste boten zijn vertrokken naar gasthavens of winterstalling. De steigers A, B en C zijn nog niet helemaal leeg, maar van vrijwel alle boten is wel bekend wanneer ze gaan vertrekken of verhalen.

Op 5 oktober heeft de gemeente gemeld dat (op verzoek van onze vereniging, ondersteund door Stadsraad en Ondernemersvereniging) het besluit is genomen om de haven toch te baggeren tot een diepte van -2.60m NAP. Dat betekent dat alle boten met een diepgang van 2 meter in de haven van Brouwershaven altijd voldoende water onder de kiel houden. Ook als er (ooit) getij terug komt op de Grevelingen.

Er zijn berichten via de officiële kanalen gepubliceerd dat de benodigde omgevingsvergunning voor de renovatie nog niet verleend is. Dat heeft te maken met formaliteiten. Er is gevraagd om extra informatie waarvan is gebleken dat die al in een eerder stadium was aangeleverd. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend.

De aannemer en gemeente hebben bevestigd dat de uitvoering van het project volgens planning kan beginnen.


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst