Tekort aan sluiswachters

Geplaatst op 15-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc de Nies  -  Bron: Watersportvereniging Brouwershaven

Bericht van het Watersportverbond - Regio Deltawateren

 

Aan de jachthavens in Zeeland

Beste havenmeester/exploitant,

Al enige tijd gonst het gerucht dat Rijkswaterstaat wegens personeelsgebrek zal moeten inkrimpen in zijn dienstverlening. Het Watersportverbond en HISWArecron hebben afgesproken daarover op landelijk besprekingen te gaan voeren. Die zullen op maandag 15 mei beginnen.

Gisteren kwam een voorlopig plan van de maatregelen naar buiten.

  1. De Krammerjachtensluis zal vanaf 1 juni slechts bediend worden tussen 10:00 uur en 18:00 uur.
  2. De sluizen van Hansweert worden bediend volgens de winterdienstregeling. Dit komt neer op twee passeermogelijkheden per nacht in plaats van drie.

Overwogen wordt nog:

  1. De tweewekelijkse nachtbediening van de Roompotsluis wordt voor de visserijvloot vervangen door bediening op afroep. Voor de recreatievaart staat nog geen alternatief op het programma.

Regionale afdelingen van Watersportverbond en HISWArecron regeren volgens hun eigen temperament. HISWArecron plaatst een interview in de PZC, de Regio Deltawateren rekent er op dat op landelijk niveau een stevige discussie gevoerd zal worden.

Dit bericht krijgt natuurlijk een vervolg in de officiële berichtgeving op vaarweginformatie.nl. Blijf daar dus op letten. Maar laat nu alvast je ligplaatshouders weten wat er op ze af komt!


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst